11 آذر 1395 - 15:19 شناسه خبر: 4667 نسخه چاپی

كاوه زرگران در وین فرصتهای همكاری و سرمایه گذاری در بخش كشاورزی ایران را تشریح كرد

كاوه زرگران در وین فرصتهای همكاری و سرمایه گذاری در بخش كشاورزی ایران را تشریح كرد
در جریان نشست بررسی همکاری‌های کشاورزی ایران و اتریش که با حضور وزرای کشاورزی و جمعی از فعالان اقتصادی دو کشور در اتاق بازرگانی اتریش  wko د ...

در جریان نشست بررسی همکاری‌های کشاورزی ایران و اتریش که با حضور وزرای کشاورزی و جمعی از فعالان اقتصادی دو کشور در اتاق بازرگانی اتریش  wko در وین پایتخت این كشور برگزار شد، طی سخنانی فرصتهای سرمایه گذاری و همكاری و نقاط قوت صنعت غذا و کشاورزی ایران را برشمرد.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، کاوه زرگران که به همراه هیات بلندپایه‌ کشاورزی کشورمان در اتریش حضور دارد، در جریان دیدار هیات‌های ایران و اتریش که با حضور محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ایران و آندره روپرشتر وزیر کشاورزی، جنگلداری، محیط زیست و آب اتریش و جمعی دیگر از مدیران دولتی و فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشاورزی و غذایی ایران را به حاضران معرفی کرد.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در این نشست که در شهر وین اتریش برگزار شد با اشاره به اینکه ایران توانایی‌های فراوانی در جهت توسعه تولید موادغذایی داراست، گفت: کشورما از امکانات و منابع کشاورزی متعددی همانند زمین‌های قابل کشت فراوان، جنگل‌ها و مراتع طبیعی، آب و هوای چهار فصل، گونه‌های متنوع گیاهی و بهره‌مندی از آفتابی تابان و انرژی خورشیدی برخوردار است که امکان تولید انواع مختلف محصولات کشاورزی غذایی متناسب با آب و هوای گوناگون چون سردسیری، نیمه گرمسیری و گرمسیری را داراست. (بیش از 100 میلیون تن). این موقعیت و قابلیت کشور مارا به محل مناسبی برای تولید بهینه و سودآور انواع مختلف محصولات غذایی و كشاورزی مبدل کرده است.

......در ادامه با تاکید بر اینکه از میان 70 نوع محصول کشاورزی قابل کشت در جهان، ایران تولید کننده 30 نوع از آنهاست، اضافه کرد: کشور ما رتبه اول جهان را در تولید پسته و انواع گونه‌های توت داراست. همچنین رتبه دوم تولید محصولاتی چون زردآلو، هندوانه، کره ارگانیک (تولید شده از شیر گوسفند)، گردو، خیار و طالبی متعلق به ایران است.

وی ادامه داد: ما سومین تولید كننده پنیر از شیر گاو، قارچ خشک شده، گیلاس، انجیر خشک، بادام، بادمجان و کشمش در دنیا هستیم و چهارمین تولید کننده پیاز، یونجه و علوفه، پنجمین تولید کننده کاهو، رب گوجه فرنگی، ماکارانی هستیم  علاوه بر اینها ایران برسکوی سوم تنوع غذایی جهان ایستاده است که نشان از موقعیت ممتاز کشور ما دارد.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در ادامه این سخنرانی با اشاره به توانمندی‌های صنعت غذای کشورمان گفت: از سوی دیگر صنایع غذایی ایران با بیش از 11هزار   واحد تولیدی، 400 هزار اشتغال مستقیم ایجاد كرده و با ظرفیت جذب بیش از 150 میلیون تن مواد اولیه خام نقش عمده‌ای در ایجاد ارزش افزوده و مشارکت میان صنعت و کشاورزی دارد.

زرگران در بخش دیگری از سخنان خود به توانمندی‌های صادراتی ایران اشاره کرد و گفت: با صادرات محصولاتی نظیر پسته، گوجه فرنگی تازه و رب گوجه فرنگی، هندوانه، سیب تازه، ماست، پنیر، سیب‌زمینی، شیرینی‌ و شكلات و بیسکوییت، زعفران و محصولات دامی و محصولات كنسروی و غیره، کشور ما در بازار غذایی حدود 100 کشور از جمله بازارهای همسایه و کشورهای خاورمیانه سهم بزرگی را بدست آورده است.
وی در خصوص اهمیت بخش غذا و كشاورزی در ایران گفت
..... :  طی 10 سال گذشته بخش کشاورزی و صنایع غذایی بیشترین حجم نیروی کار کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین بخش عمده‌ای از درآمدهای غیرنفتی از فروش محصولات غذایی بدست آمده است. در سال 2014 صادرات موادغذایی و كشاورزی  ایران 6.8 میلیارد دلار بوده که 19 درصد از صادرات غیرنفتی را شامل شده است.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در پایان تاکید کرد: آنچه بیان شد تنها گوشه‌ای از پتانسیلها و توانایی‌های کشاورزی و صنعت غذای ایران است که شرایط مناسبی را برای سرمایه گذاری خارجی در ایران و همکاری‌های دو جانبه و به خصوص صادرات این محصولات را فراهم آورده است.

گفتنی است در این سفر، سند جامع همکاری کشاورزی دو کشور توسط وزرای جهاد کشاورزی ایران و وزیر کشاورزی و جنگلداری اتریش امضا شد.